Senaste inläggen

Av Zime - 26 juni 2012 20:51

Lär dig kasta ut din wobbler och att ankra om utan att skrämma fisken vid fiske
Ankra båten tyst vid fiske och försiktigt när du sommar ut fisken på din wobbler och höst fiskar av lovartsidan på en friliggande grynna eller djupbranten vid fiske i utkanten av en lekvik på våren. Ankaret får absolut inte dunsa ner i botten eller fiskas och skrapa bland stenarna! Fiska i lovart! Det är fiske! När du kommer från djupare vatten in mot branten med wobblern, släpp ut 4-5 m av ankarlinan och låt wobbler & båten långsamt driva inåt tills ankaret hakar fast. Mata sedan ut ytterligare 5-10 m ankarlina för att wobbler ska skjuta ut båten ska ligga stilla fiske och inte driva vidare. På detta sätt kan du lättare fiska av djupbranten där ”monstergäddorna” står och lurar. Fiska nu ytterst långsamt och noggrant för sportfisket är sådant av branten åt båda hållen med långsamt sjunkande, flytande wobbler. Flytta båten ca 30 m från första ankringspositionen och upprepa avfiskningen av fiske branten genom att kasta framåt i branten och även överlappa den tidigare ankringsplatsen. Flytta båten 30 m igen osv. Sydvända lovartvikar ger oftast bästa gäddfångsterna tidigt på våren! Tack!

ANNONS
Av Zime - 26 juni 2012 20:41

Kom ihåg under fiske, uppträd tyst och försiktigt med wobbler på fiskeplatsen för fiskedrag under sportfiske!
Åk aldrig genast in på grunt vatten där du tänker fiska, utan slå av den bullriga bensinmotorn ett bra stycke utanför grynnan eller grundbotten och kasta över platsen från långt håll. Ro sedan in till fiske platsen eller wobbler ändå bättre kör runt den med en ljudlös Minn Kota elektrisk fiske motor. Men du ska också komma ihåg att wobbler också kan skrämma fisken så fiska aldrig med flytande, sjunkande wobbler eller ens fiskedrag över huvudtaget.
Med den elektriska fiske motorn är det inga problem att hålla båten inom lagom kasthåll till de bästa fiske platserna utan att skrämma fisken med motorbuller och årplask och wobbler plask. Genom att moderera hastigheten hos fiskemotorn kan du också hålla båten inom lagom kasthåll med wobbler och fiskedrag från stranden, tills du med spinn eller haspel fiskat med fiske spö av varenda millimeter produktivt vatten.
Vid fiske från båt, men också vid fiske från land, är det mycket viktigt att du närmar dig gäddan tyst och försiktigt på grunt vatten, för här är hon mer lättskrämd än på djupt sportfiske vatten.
Detta gäller även om gäddan har goda kamouflagemöjligheter inne på grundvattnet. Hon känner sig ändå aldrig lika trygg som när hon har det kamouflerande djupet att simma ner i. Kom ihåg att sportfisket med wobblern aldrig blir det samma utan att vara helt tyst och vördnadsfull för naturen omkring. Fiska aldrig med wobbler, eller andra fiskedrag som skrämmer fisken. Och använd inte båt, det är helt onödigt när du kan simma. På så sätt kommer du närmare fisken och kan klå den i sin naturliga miljö. Kasta helst ut linan utan att sätta fast wobbler och andas inte heller. Fiskedraget du använder ska vara osynligt och du också.

ANNONS
Av Zime - 25 juni 2012 20:37

Fiske efter regnbåge hösten

Vi var ute och fiskade regnbåge. Det började hugga som vildar mot slutet av dagen på våra wobbler och vi fick upp två stycken fiskar. Varav en såg riktigt fet ut. Vi tappade några också men det hör till. Fångade på frog wobbler.

regnbåge fet regnbåge regnbåge fena

regnåge, fiske, wobbler, sportfiske, fiskedrag

Av Zime - 25 juni 2012 20:31

Fiske efter gädda högsommaren

Vi var ute och fiskade gädda. Vi var ute med en gammal eka och trollade i grunt vatten längst med vassen. Wobblerna gick nära bottnen och det nappade fint. Vi drog upp några stycken gäddor i fyra kilos klassen. Denna madam föll för en Shark wobbler.

gädda, fin fyra kilos

Feta gaddar, stoppa inte in handen där.

gädda, fin fyra kilos

fiske, gädda, fiskedrag, sportfiske, wobbler

Av Zime - 20 juni 2012 15:33

Fiske inte på måfå! Anteckna alltid platsen där du fått en stor sportfiske gädda!
Den rutinerade fiskaren vet att 95 % av fiske tekniken ligger i att hitta gäddan. Om han hittar gäddan på en plats så fiskar han av den ordentligt. Sedan ser han sig om efter liknande platser. Hittar han gäddan i en sydvästvänd vik, så fiskar han i nästa sydvästvända vik. Hittar han gäddan runt friliggande grynnor på 6-8 meters djup, så fortsätter han att fiska vid friliggande grynnor på 6-8 meters djup. Kommer han till en plats på morgonen som efter rådande omständigheter borde vara fångstgivande men ingenting händer, då återvänder han dit på eftermiddagen, fiske och då brukar gäddan nästan alltid vara på plats.

Den stora gäddan föredrar alldeles speciella viloplatser mellan jaktvandringarna. Vid en grynna kan man få en eller flera grova gäddor vid varje fisketur. sportfiske Vid en annan grynna, som ser nästan exakt likadan ut, får man aldrig ett hugg. Det kan vara någon kall undervattensström, alltför låg syrgashalt eller avsaknad av kamouflagemöjligheter som skiljer den ena grynnan från den andra.
Ta alltid för vana att noggrant fiske notera wobbler platsen där en stor gädda har huggit. Skriv upp vindriktning, belysningsförhållanden, vattentemperatur, fångstdjup, wobbler, vattenstånd, barometerstånd, bete, tidpunkt på dagen och fångstdatum. Dessa anteckningar kan tillsammans med andra iakttagelser komma till god användning vid ett senare, liknande fisketillfälle.
En fångstgivande plats lönar sig att testa vid varje fisketur fiskedraget. När en stor gädda försvinner från en bra ståndplats ersätts hon nästan alltid av en ny i ungefär samma storleksklass fiskedrag.

Av Zime - 20 juni 2012 15:30

Fiske djupt efter monstergäddan!
Får du bara smågäddor på ett ställe, då kan du nästan vara helt säker på att det inte finns några stora där. Smågäddor kan du hitta överallt i en sjö, speciellt på grunt vatten. Stora gäddor är svåra att hitta. Vill du regelbundet fånga riktigt stora gäddor då bör du fiska djupt. Du måste söka storgäddan i de djupare delarna av sjön och fiska vid de djupaste delarna av en brant, grynna eller undervattensås. Gäddor på 15 kilo och uppåt finner du oftare i vatten mellan 5 och 10 meters djup än på grundare vatten. Undantagsvis kan den stora gäddan gå grundare vintertid eller i samband med leken på våren. Vägen till goda fångstresultat av stor gädda är att regelbundet fiska med djupgående wobbler såsom sjunkande  wobbler och spinna in dem långsamt omedelbart ovanför botten eller mycket nära det djupast belägna vegetationsbältet. Men de mellanstora gäddorna på 3 till 10 kilo kan gömma sig i de grundare vattnen året om, använd då flytande wobbler och veva sakta in. Det är just här som den stora gäddan, "monstergäddan" brukar hålla till, tätt intill botten i de djupaste delarna av sjön. Hon har blivit stor genom att stanna kvar nere vid botten, dit gäddfiskarens beten mycket sällan når!


Av Zime - 20 juni 2012 00:02

Hur går fiske till? Räkna med hugg inne vid strandkanten! Låt wobbler gå precis intill vassen.
Många gäddfiskare är så rädda för bottennapp att de bara kastar wobblern rakt ut från stranden och snabbt börjar spinna in betet i samma ögonblick det träffar vattenytan.
Detta ger sällan något resultat i vatten djupare än två meter. Sportfiske på det här sätter äger. Wobbler kommer här att presenteras utanför gäddans blickfält och även om gäddan hör betet vill hon ogärna släppa bottenkontakten och ge sig upp till ytan för att jaga "bytet". Det är betydligt bättre att fiska längs med stränderna tätt utefter botten och spinna in din wobbler långsamt.
Vid fiske från land kommer nästan alla hugg inne vid strandkanten. I klara vatten är det därför bäst att öka inspinningshastigheten de sista metrarna, vilket brukar aktivera gäddan till hugg innan hon ser den fiskande.
I grumliga vatten bör inspinningshastigheten dämpas de sista metrarna. Gäddan hugger ditt fiskedrag ofta ända framme vid fötterna.


Av Zime - 19 juni 2012 23:51

Fiske på grunt vatten med flytande wobbler!
Det finns många flytande wobbler att välja bland. Bomber 16A och 16J är två av de mest populära. Fördelarna med en grundgående, flytande wobbler är flera. Utan att förflytta dig kan du fiska av ett mycket större grundområde än med ett djupgående bete och wobblern fastnar inte så ofta i nate och tångruskor. Du kan också fiska av en grundflad eller en ytligt belägen grynna där djupet varierar mellan 0,5 m och 2,5 m. I mycket grunt vatten skall du spinna in din wobbler långsamt utan häftiga ryck, vilka här skrämmer mer än de lockar. Över djupare vattenavsnitt bör du spinna in wobblern snabbt och oregelbundet. Korta, dragningar med spötoppen under inspinningen varvade med spinnstopp brukar här kunna aktivera gäddan, för på djupt vatten är gäddan inte alls lika lättskrämd som på grunt. Om en gädda hugger eller missar vid hugget, då skall du inte snabbt veva in wobblern och kasta igen, utan största chansen till nytt hugg har du om du helt slutar upp att veva. Rörelsen och motståndet hos vattnet brukar ge wobblern tillräckligt liv för att aktivera gäddan till nytt hugg. Den metoden går extra fint när det blåser och då vattnet är upprört av vågor.
En stor, slug gädda brukar ibland stöta till en ytgående Bomber B16A eller Heddon "Lucky 13" med käften stängd. Oftast tror den fiskande att han haft ett hugg och missat gäddan på grund av för sent mothugg. Detta är ett stort misstag! Den rätta tekniken i denna situation är att helt upphöra med inspinningen och låta wobblern flyta upp mot vattenytan. Wobblern ska inte vevas in på några sekunder. Gör sedan några lätta dragningar med spötoppen. Gäddan brukar nästan alltid stå kvar under wobblern och bevaka den för att se vad som händer. Några lätta dragningar med spötoppen, så att wobblern rör sig i vattenytan, brukar oftast resultera i ett hårt, blixtsnabbt hugg.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilken fiskemetod använder du?
 spinnfiske
 trollingfiske
 flugfiske
 vinterfiske
 mete

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ fiskedrag fiske wobbler med Blogkeen
Följ fiskedrag fiske wobbler med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se